Tisková zpráva k Mistrovství světa v tancích 2023

V Centru Babylon, v Liberci se ve dnech 24. 11. – 28. 11. 2023 koná již 15. ročník mezinárodní taneční soutěže World Dance Championship. Letos již po desáté pod taktovkou WADF – World Artistic Dance Federation.

Do Centra Babylon se letos chystá více než 100 tanečních škol z celého světa. K dnešnímu dni evidujeme přihlášky 1900 tanečníků, užijeme si tak nádherných 82 hodin tance. Nejpočetnější škola bude z České republiky, druhou největší taneční školu přivítáme z Polska. Hodnotit bude 21 odborných porotců ze tří světadílů. Porota je vždy zárukou vysoké prestiže soutěže. Je složená z mezinárodních profesionálů různých organizací a stylů s licencí WADF, WDC, SUT a jiných mezinárodních tanečních svazů, VIP porotců, význačných osobností a držitelů titulů Mistra Evropy i Mistra světa.

O bezproblémový chod akce se bude denně starat přes 50 dobrovolníků. Sčítací tým má za sebou již 500 hodin usilovné práce. Jako každý rok jsou připraveny jedinečné medaile pro všechny tanečníky na prvních třech místech, poháry (trofeje) pro vítěze v kategoriích týmů i diplomy pro všechny finalisty.

Akce se koná za podpory Národní sportovní agentury a Libereckého kraje.

Letošní ročník bude výjimečný! WADF a její vlajková loď 24. 11. slavnostně vpluje do Babylonu a oslaví 10. výročí od svého prvního vyplutí. Čeká nás skutečně „mega akce“. Pro účastníky je plánována narozeninová party na neděli 26. 11. 2023 – Expo sál Centra Babylon. Těšíme se, těšte se i Vy.

Soutěž tohoto formátu je v celém světě ojedinělá, neboť se zde mohou přihlásit tanečníci v jakékoliv taneční disciplíně. Zúčastnit se mohou všechny nominované taneční skupiny, páry a jednotlivci.

Zastoupeny budou ve velkém množství umělecké disciplíny – jazz, contemporary, balet, show dance. Dále speciální techniky párových tanců – karibských (salsa, bachata, merenge), latinsko-amerických, standardních, swing, discofox, folklor. Nebudou chybět již tradičně streetové techniky, pop dance/disco, belly dance, pom-pon dance a mnoho dalších. Některé disciplíny budou až čtyřkolové.

Tančit se bude 5 dní na třech tanečních parketech v sálech Centra Babylon, a to od 24. 11. do 28. 11. 2023 – vstupenky budou k zakoupení na místě. Vyhlašovateli jsou mezinárodní organizace WADF, národní asociace WADF – Česká asociace tance, profesionální člen World Artistic Dance Federation a odborným garantem je Taneční škola ILMA a Fit livestyle, z. s.

Bližší informace o soutěži se dozvíte na www.latinofestival.cz. a na facebookové stránce: https://www.facebook.com/world.dance.liberec.

Těšíme se na Vás.